TIPS & RÅD

Tip & råd


Planlegg nøye først!

For et funksjonelt bad er det viktig å tenke på hva man vil ha plass til.
Det er i mange tilfeller ikke spesielt omfattende å flytte på en vask for å få bedre plass. Dersom du vil flytte røropplegget, spør din håndverker hvor omfattende det blir. Det er også mulig å forandre baderommet helt ved å flytte en vegg eller dør. Og når vi er inne på røropplegg; tenk over hvor gammelt det du har er. Det er lite gunstig å ha nytt og pent utenpå, med gamle rør inni. Hvis du eksempelvis har gamle glødde kobberrør vil disse ryke.
  
Vær nøye når du velger håndverker og be om referanser. Sett opp dine kriterier ved prisforespørsel og forklar hva du ønsker å få gjort. Når kan det gjøres og være ferdig? Be om et kostnadsoverslag og en sluttdokumentasjon når jobben er utført. Vær også nøye med å levere riktig mål av rommet som skal arbeides med.
 
Sjekk om du har fukt- eller muggskader. Ikke kle det inn; det forsvinner ikke. Sørg for god ventilasjon.
 
Produkter av varierende kvalitet
Det er viktig å være klar over at dersom du velger å montere produkter selv, vil ofte ikke forsikring være gjeldende dersom en vannskade skulle oppstå. Mange fagmenn ønsker heller ikke å montere produkter som ikke innehar de nødvendige godkjenninger, siden han står ansvarlig etter en montering. Det er også verdt å merke seg at billig fort kan bli dyrt, og at det er viktig med kvalitet på produkter som skal tåle mye og vare lenge.
 
Ta vare på badet ditt! Vedlikehold.
Kontroller sluk, vannlås, perlator, dusjhoder og batteri, som må renses jevnlig. Følg renholdsbeskrivelsen og rengjør på riktig måte, så vil produktene holde seg fine og vare lenge. Nye fuger må settes inn med fugeimpregnering. Etter en stund bør man rengjøre fugene med spesiell flisevask, og impregnere på nytt. Klinker og uglasserte fliser holder seg pene hvis du setter de inn med olje eller voks. .

Vi tilbyr vedlikeholdsmanual og service-avtale etter vi har gjort jobben hos deg!
Sjekk:
 

1: Forbrukerrådet har utarbeidet noen sjekkpunkter som vil hjelpe deg med å velger riktig håndverkerfirma.

2: Undersøk markedet: Søk på nettet, ring rundt til håndverkerne og entreprenører og sjekk med venner og kjente.

3: Brønnøysundregisteret: Har firmaet organisasjonsnummer får du også sjekket ut om firmaet eventuelt skulle være konkurs.

4: Referanser: Sjekk referansene til firmaet og be om referanser fra tidligere oppdrag (vær klar over at firmaet antageligvis ikke vil gi ut dårlige referanser).

5: Kompetanse: Sjekk ut firmaets fagkompetanse. Spør etter fagbrev, fagutdanninger og sertifiseringer. Dette gir deg trygghet både ved eventuelle reklamasjoner, men vil også være verdifullt om du skal selge boligen din.

6: Ansvar: Sjekk ut om firmaet har sentral godkjenning ved å undersøke databasen hos Statens byggtekniske etat. Sentral godkjenning er et hjelpemiddel for alle foretak som skal være ansvarlig for søknad, prosjektering, utførelse eller kontroll av tiltak som krever byggetillatelse. Håndverkere som ikke har sentral godkjenning må søke kommunen om lokal ansvarsrett i det enkelte byggeprosjekt, ved arbeider som krever byggetillatelse (ved større arbeider er dette mest aktuelt) 

7: Kontrakt: Sjekk ut om håndverkeren bruker standardkontrakter

8: Anbud: Anbudet bør inneholde pris, oppdragsbeskrivelse materiale, og tidsramme.

KILDE: FORBRUKERRÅDET
Share by: